Chardonnay 2016 IGP Pays d'Oc                             

100% Chardonnay (rendement 45hl/ha)

Leeftijd van de wijngaard : 6 jaar

 

Bewaarpotentieel: 2 jaarWitte mono cépagewijn gemaakt door het Domaine de Saint-Estève vanaf 2013.  Deze Chardonnay wordt bekomen door directe persing bij lage temperatuur en artisanale vinificatie met een herfermentatie in de fles met natuurlijke gisten gedurende 2 à 3 maanden. Wit fruit en bloemige toetsen markeren de neus.  Het aromatische ende frisheid bij de eerste slok maken plaats voor een prachtige balans tussen fruit, zuren en alcohol en zorgen voor een lange en harmonieuze afdronk. 

 

Chateau Saint- Estève Blanc A.O.P Corbières     

40%Grenache blanc, 30% Roussanne, 30% Marsan ((rendement 35hl/ha)

Bewaarpotentieel: 2-5 jaar

Leeftijd van de wijngaard: 6-25 jaar

Manueel geplukte druiven.

6 maanden gerijpt op jonge eiken vaten.

 

Frisse witte wijn met aroma van fruit (peer en perzik), mineraliteit, met een goede harmonie in de mond en toetsen van toast.

 

 

Classique Rosé A.O.P Corbières

(Silver medal concours Corbière 2017)

40%Grenache, 30% Syrah, 30% Cinsault ((rendement 50hl/ha)

Bewaarpotentieel: 2 jaar

Leeftijd van de wijngaard: 10-30 jaar

Macération pelliculaire met directe persing bij lage temperatuur.

 

Frisse en evenwichtige wijn met neus van banaan, aardbei en klein rood fruit en een lange afdronk.

 

Merlot – IGP Pays D’Oc                                     

100% Merlot

Rendement: 45hl/ha

Leeftijd van de wijngaard: 20-25 jaar

Bewaarpotentieel: 3 jaar

 

Frisse neus van rood fruit en zoethout. Ronde volle wijn in de mond met een lange afdronk

 

Henry de Monfreid A.O.P. Corbières                                   

60% Syrah, 20% Carignan, 10% Grenache, 10% Mourvèdre

Rendement: 40hl/ha

Leeftijd van de wijngaard: 30 jaar

Bewaarpotentieel: 3-5 jaar

Vinificatie op oude eiken vaten gedurende 6 tot 8 maanden.

 

Neus van vanille, rijp fruit en kruiden. In de mond toetsen van cacao, praliné met evenwichtige tannines.

 

Chateau Estève - Astreos Cru Boutenac 2013                                                    

40% Carignan, 40% Grenache, 10% Syrah, 10% Mourvèdre

12 maanden gerijpt op eiken vaten

Rendement: 40hl/ha

Leeftijd van de wijngaard: 25-30 jaar

Bewaarpotentieel: 5 jaar

 

Voor deze wijn worden de druiven op optimale rijpheid met de hand geplukt. Vinificatie volgens de traditionele methode waarbij vervolgens  de wijn 12 maanden rijpt op het vat.

Astreos geeft een neus van zeer rijp rood fruit, noten, vanille, kruiden en toast.

De aanzet is soepel met verpakte zijdezachte tannines. De afdronk is lang en pittig.

 

Chateau Estève – Ganymede Cru Boutenac 2010/2011

 (Gold Medal Mondial de Bruxelles 2013)                                                                

40% Carignan, 30% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre

12 maanden gerijpt op eiken vaten.

Rendement: 35hl/ha

Leeftijd van de wijngaard: 50-90 jaar

Bewaarpotentieel: 8-10 jaar

 

Deze wijn wordt gemaakt uit de oudste wijngaarden met de meest rijpe en evenwichtige druiven die met de hand worden geoogst.

Diep rood van kleur biedt de Ganymedes een subtiele en intense neus van donker rood rijp fruit zoals kersen, cassis, noten en geroosterde specerijen.

De smaak onthult zijn zijdezachte rijpe en ronde tannines.

Deze krachtige terroir wijn geeft de smaak van rijpe kersen, peperkoek en karamel die lang blijven hangen. De aromatische afdronk is van een opmerkelijke weelde. 

 

  

Chateau Estève – Altaïr A.O.P Corbières 2009/2011

(Silver medal vignérons indépendant 2011)                                                 

80% Syrah, 20% Grenache

12 maanden gerijpt op eik.

Rendement: 30hl/ha

Leeftijd van de wijngaard: 70-80 jaar

Bewaarpotentieel: 8-10 jaar

 

Deze uitzonderlijke wijn wordt gemaakt van oude Syrah die afkomstig is van de drie beste percelen van het landgoed.

 

De complexiteit van de neus komt uit het samengaan van peperige, kruidige vanille met rood fruit. In de mond rond en vol met een zijdeachtige romige afdronk. Smaak van gekonfijte rode vruchten, noten, geroosterde mokka, karamel en tabak geven deze wijn een krachtige finesse in de mond.