Château Saint-Esteve kiest voor Vinum broker

Het domein met het château is zo’n 55 hectaren groot en ligt in de regio Languedoc-Rousillon, tussen Narbonne en Carcassonne, bij het dorpje Thézan-des-Corbières. Het kasteel is eeuwenoud en was ooit verbonden aan de naburige abdij van Fonfroide. De wijn vloeit er al meer dan 300 jaar.

De totale oppervlakte van de wijngaarden bestrijkt 130 ha, in het lage bergmassief van Les Corbières en afglijdend naar de zonnige kusten van de middellandse zee.

 

De familie Nathan kocht het kasteel in 1984 en wortelde zich in de streek. Vandaag heeft het domein een select aanbod van rood, wit en rosé. De belangrijkste gebruikte druiven zijn Carignan, Grenache, Syrah en Mourvèdre, er is ook een monocépage van Merlot.

 

Château Saint-Esteve  laat zich vanaf heden in de benelux exclusief vertegenwoordigen door Vinum broker. Lees hier het hele verhaal van ons bezoek aan het domein.