Domaine Lerys kiest voor Vinum broker

De geschiedenis van deze wijnmaker in Villeneuve les Corbières gaat generaties terug. Het domein is uitgestrooid over hellingen met schaliebodem. Door het extreem mediterraans klimaat boksen de wijngaarden op tegen een verschroeiende hitte en een vaak maandenlang aanhoudende droogte. De hellingen zijn stijl en stenig, het meeste werk gebeurt met de hand, de rest met aangepaste machines. De taaie garrigue en de koppige wijnstokken van Lerys vormen de enige begroeiing.

Historisch verbouwt het domein Carignan en Grenache noir, een deel van het terroir staat begroeid met eeuwelingen. Jongere druiven zijn de Syrah en Mourvèdre. De witte wijnen maakt het domein uit Muscat petit grains, Grenache Blanc en Gris, en Macabeo.

Domaine Lerys laat zich vanaf heden in de benelux exclusief vertegenwoordigen door Vinum broker.

Lees hier het hele verhaal van ons bezoek aan het domein.

http://www.domainelerys.com/